vrijdag 26 oktober 2012

nog 19 te gaan

het eerste blokje van mijn quilt, die ik wilde maken voor achter de kapstok, is klaar, nog 19 te gaan van deze gekleurde blokjes van 20 x 20 cm, de kleuren zijn in het echt feller dan op foto


ik zeg bewust wilde gaan maken voor achter de kapstok, want nu ik al diverse leuke borduurpatroontjes heb voor de tussenblokjes, vind ik het jammer om de quilt straks achter de jassen die aan de kapstok hangen, te verstoppen. Hij krijgt dan ook een voorlopig andere naam namelijk herinneringsquilt. Dit omdat er afbeeldingen op komen die betrekking hebben op het leven van mijn man en mij. Hieronder alvast een die ok op de stof heb getekend en nog moet borduren.
 
Gisteren zat ik heerlijk binnen naar de vogeltjes op mijn balkon te kijken, welke pindakaas en zaadjes kwamen snoepen, toen er opeens een "vreemde" vogel op bezoek kwam. Normaal komen er koolmeesjes, af en toe roodborstjes, eksters en duiven op het lekkers af maar nu was het een ijsvogeltje. Die had ik hier op balkon nog niet gezien. Ze zijn ook erg schuw dus foto maken is me gisteren niet gelukt vandaar een foto uit mijn archief, gemaakt in het voorjaar op vakantie in Wapenveld.
 
Daar kreeg ik na veel wachten ook de volgende vogel voor mijn lens, een specht
 
Ik was er best trots op dat me dat gelukt was, want die zie je al bijna nooit daar en dan zeker niet zo dicht bij de vakantiebungalowtjes.
 
Verder heb ik vanmorgen wat gewerkt aan het verjaardagskado van mijn pleegkleindochter, dat begint nu lekker op te schieten, maar foto's zoals al eerder gezegd pas na 13 januari helaas.
Mamma leest namelijk mee ne dna is de verrassing eraf en dat zou zonde zijn.
 
Van de week kwam ik onderweg nog wat mooie paddestoelen tegen, een was er helemaal omgekruld maar daardoor extra mooi vind ik zelf

er omheen stonden wat kleinere soortgenoten ensamen gaf dat een heel mooi plaatje
 
Zo, nu eerst kleine meid een boterham gaan geven, dan zelf wat eten en daarna wat quilten of even als droog blijft naar buiten met de kleine meid want dat is ook gezond voor ons allebei
 
Morgen en overmorgen geen blogje van me want morgen hele dag bezig met helpen bij een biljarttournooi en zondag spelletjes middag met mijn hele gezin, deze keer bij mijn zoon.
 
groetjes en fijn weekend
 
Bernadette