zondag 27 december 2015

Een AFFOOTJE en...


Afgelopen weken  ben ik druk bezig geweest met 't Ooievaarshuis en met een klein quilt tussendoortje.

Ik had enige tijd geleden van mijn dochter een mini-charmpack cadeau gekregen, daar heb ik een bijpassend stofje voor gekocht en ben aan de gang gegaan met als resultaat...
een lief klein quiltje in blauw-bruin-beige
 
nu eens niet geknoopt maar kleine houten knoopjes erop gezet,
 
Een stukje van de achterkant, ik vond de stof zo mooi dus wilde ik ook even laten zien
Ik heb de stof van de achterkant omgevouwen en aan de voorkant vastgezet in plaats van een bies te gebruiken.
 
 
En verder ben ik druk bezig geweest met 't Ooievaarshuis, mijn doel was toen ik er van de zomer aan begon om haar voor Kerstmis klaar te hebben. Door allerlei omstandigheden zoals blessures en ziekte is dat net op het nippertje toch nog gelukt.
 

Ik ben er best een beetje trots op of mag je dat van je eigen werk niet zeggen??
 
een close-up van het huis met de ooievaar.
 
 
Er werd mij de afgelopen tijd enkele keren gevraagd voor welk kleinkind zij werd gemaakt of dat er soms nog een kleinkind onderweg was waar ik haar voor maakte maar NEE ik heb haar puur voor mezelf gemaakt, gewoon omdat ik haar zo mooi vond toen ik het origineel gezien had van Ingrid, de ontwerpster van het patroon.
 
 
En wat doe je dan als dat allemaal klaar is??
Dan ga je weer tekenen en knippen en patchen voor Het Mysterie van het grote Huis.
Het patroon van maand 9 kwam net voor Kerst binnen dus hupsakee, aan de gang.
 
Woensdagavond en donderdag overdag wat getekend en geknipt, Kerstavond heerlijk doorgebracht met mijn kinderen, schoondochter en kleinzoon. Kleindochter was bij haar pappa.
En 2 hele rustige Kerstdagen doorgebracht met patchen van alvast een deel van de sterren voor de volgende rand van  de Mysteriequilt van het grote huis.
 
3 sterren gemaakt voor alvast 1 rand, de tussenstukken moet ik nog maken, maar daar moet ik nog even over nadenken hoe ik die gaan doen.
 
 
En zo gaan we alweer naar het einde van 2015. Hopelijk heeft het afgelopen jaar jullie gebracht wat je ervan verwacht had en wordt 2016 een geweldig jaar in goede gezondheid, met veel liefde en geluk en heel veel mooie quiltmomentjes.
Dit wens ik jullie allemaal toe.
 
 
Groetjes
 
Bernadette